Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hanwag Tatra II GTX

84.961 Ft + ÁFA ( 107.900 Ft )
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Hanwag
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: hl000737
Várható szállítás: 2024. április 02.

Leírás

Hanwag Tatra GTX

Szélesebb kaptafára kialakított népszerű, Gore-tex bélésű bakancs. Gumival erősített rész az orron és a saroknál. Magyarországi terepviszonyoknak maximálisan megfelel. 100%-ban vízálló. Nehéz  terepre és nagy igénybevételre tervezve. Többszörös tesztgyőztes, kategóriájában hosszú ideje referencia-modell.



A HANWAG modelljeit egyedülálló anatómiai felépítés és komfort jellemzi. Szerkezeti felépítésén tükröződik a közel 90 év innovatív gyártástapasztalata. Az elmúlt évtizedek során a modellek számtalanszor tettek tanúbizonyságot megbízhatóságuknak és komfortjuknak, még a legextrémebb sziklás és jeges körülmények között is. A változatos terepeknek megfelelően széles gyártmányválasztékkal áll rendelkezésre a gyártó, a komfortos „A”-kategóriától, a szükségesen merev és kemény „D”-kategóriáig. A Hanwag modellek legtöbbjénél egyedülálló jellemző az erősen ívelt talpfelület. E megoldás oka, hogy így járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát „hajlítgatni”, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!).
Annak, aki egyszer már vásárolt és terepen hordott HANWAG lábbelit, annak nem szükséges beszélni a márka iránti hűség mikéntjéről…

Modellcsoportok

ALPIN
Kifejezetten magashegyi túrák, gleccsertúrák és mászások (szikla és jég) kifinomult bakancscsoportja. Zömében télies hőszigeteléssel rendelkező robusztus modellek profiknak, automata-hágóvashoz kompatibilis talpkialakítással, jellegzetesen Hanwag arculattal. Az igen magas anatómiai tudás párosul a rendkívüli strapabírósággal és lépésstabilitással, melyet a bakancs peremén körbefutó, magas gumiréteg tovább fokoz. A modellek rendelkeznek a Hanwag hegyi modelljeinél uralkodó kiváló oldaltartással. További jellemző az erősen ívelt talpfelület, minek hatására járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát „hajlítgatni”, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!). Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „D” kategória.
ROCK
Sziklás terepek és hagyományos alpesi-mászások lábbelije profiknak, a modellek többségénél (a célterületnek megfelelően) félautomata-hágóvashoz kompatibilis talpkialakítással. Nehéz, technikás utak precíz bakancsa (természetesen nem helyettesíti a sziklamászó cipőt). Az igen magas anatómiai tudás párosul a rendkívüli strapabírósággal és lépésstabilitással, melyet a bakancs peremén körbefutó gumiréteg tovább fokoz. A modellek rendelkeznek a Hanwag hegyi modelljeinél uralkodó kiváló oldaltartással. További jellemző az erősen ívelt talpfelület, minek hatására járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát „hajlítgatni”, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!). Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „B-D” kategória.
TREK
Az igazi nagyhátizsákos túrák lábbelije profiknak és kevésbé profiknak, középnehéz tereptől a magashegyi túrákig. Egyes modelleknél félautomata-hágóvashoz kompatibilis talpkialakítással. A leggyakrabban vásárolt, legismertebb és legnépszerűbb sorozat, igazi Hanwag arculattal. Nagyon tartós, és komfortos kivitelezés. A modellek rendelkeznek a Hanwag hegyi modelljeinél uralkodó kiváló oldaltartással. Itt is jellemző az erősen ívelt talpfelület, minek hatására járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát „hajlítgatni”, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!). Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „(A) B-C (D)” kategória.
TREK LIGHT
Könnyű és középnehéz túrák lábbelije a hobbiként túrázóknak, kirándulóknak. Puha, komfortos felépítéssel, de optimális anatómiával. Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „A-B” kategória.
ZWIEGENÄHT
Duplavarrású (Goiser-varrott) bakancsok hagyományos felépítéssel és készítési technológiával, de robusztus megjelenésükhöz képest meglepően jó anatómiai komforttal. Klasszikus, szimbolikus, szemet gyönyörködtető kivitelezés, közte a legendás karriert befutott Hanwag CIMA és H. BERGELL TOP modellekkel. A sorozat tagja egy szép félcipő is.
Keménység: „(A) B-C” kategória.
TRAIL
Könnyű, kényelmes és komfortos lábbelik kirándulásokra, sétákra és utazásokra. Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság. Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „A-B” kategória.
AIR
Siklóernyőzők és sárkányrepülősök számára készített világszínvonalú modellek, figyelemreméltó technikai megoldásokkal. Nincs többé a hegytetőre felmenet során gyötrő lábbeli, s a repülést követő landolás közben elszenvedett bokatörés! A fűzősor elemei nem tartalmaznak kiálló hurkokat, kampókat, ezért az elrajtoláskor és az érkezéskor nem botlunk meg saját fűzőnkben. A bokarész egyedülálló merevítése megakadályozza az oldalra történő bicsaklást, de ugyanakkor könnyű járást tesz lehetővé. A sarkakba épített ütéscsillapítás kíméli vázrendszerünket, és a Super Fly modellnél beépített meleg hőszigetelés óvja meg lábfejünk hőmérsékletét magashegyen, vagy hideg időben. Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: nincs kalibrálva.
TRAVEL
Igényes kivitelű, modern formavilágú, divatos lábbelik utcára, utazásokhoz. Kivétel nélkül outdoor stílusú megjelenéssel.
Keménység: „A (B)” kategória.
YAK
Tetszetős lábbelik allergiamentes Yak-bőrből, 100% krómmentes belső és külső réteggel. Kivételesen természetes, komfortos viselet.
Keménység: „A-B” kategória.

Cégtörténet:

A cég alapítója Hans Wagner volt, aki Jetzendorfból érkezett Veirkirchenbe. Az ezt megelőző családi kezdet igazi, mesébe illő történet:

…Hans, egyike volt Johann Wagner cipészmester három gyermekének. Testvéreivel – Adolffal és Lorenzzel – együtt tanulták apjuk precíz susztermesterségét. A tanítás, és a velejáró minőség idővel olyan eredményesnek bizonyult, hogy Hanson kívül a másik két utód is külön céget alapított. Adolf Wagner a német Hochland cipőgyárat hozta létre Weichsben, míg Lorenz Wagner a túrázók és hegymászók világában szintén jól ismert LOWA márka alapjait tette le a szülői ház városában, Jetzendorfban.

Hans kezdetben manuálisan és egyedül készítette cipőit, az apjától, Johann Wagnertől megörökölt mesterséghez méltó módon. A duplavarrású (Goiser-varrott), bajor stílusú „Haferl” lábbelik készítési módját a Veirkirchenhez közeli, müncheni cipésziskolában sajátította el. A technológia akkor még nem volt általánosan ismert, de nagyon tartósnak bizonyult a használat során, így a túrázók és hegymászók számára készített bakancsok esetében különösen.

Néhány fontosabb év vázlatosan:

•1921-ben készítette el első, méretre szabott cipőjét a cipésziskolában tanultak alapján. A patinásan csengő „HANWAG” márka elnevezés ekkortájt születik meg a cégalapító nevének összevonásából.
•1923-ban már alkalmazott egy dolgozót, aki a műhelyben elkészült cipők értékesítésével foglalkozott. Ebben az évben, az akkor még kis cég már külföldi megrendelésre is gyárt cipőket. Hozzáértő munkájának, elkötelezettségének és nemkülönben a HANWAG-minőséghez ragaszkodó, hűséges vevőkörnek köszönhetően Hans Wagner lefektette a cég további fejlődésének alapjait.
•Az 1920-as évek közepén állították elő az első (bőrből készült) bajor alpesi cipőt, valamint sícipőt.
•1940-ben aztán a megnövekedett termelési igény hatására jelentősen növelték a dolgozói létszámot, a dupla kézi varrást gépesítették, így a korszerűsített technológia, ill. az új anyagok révén tovább fejlődött a cég forgalma.
•1970-ben elkezdik kifejleszteni az első funkcionális alpesi túrasícipőt, melyet az akkor már nagyhírű hegymászó- és sítúra útvonalról (Chamonix-ból Zermatt-ba) „Haute Route”-nak neveznek el. A megszületett modell ezt követően 10 évig piacvezető marad.
•A döntően túra és hegymászó bakancsokat tartalmazó termékskála később kiegészült siklóernyősök és sárkányrepülősök számára gyártott (jellegzetesen magas szárú) bakancsokkal.
•A dinamikusan fejlődő cég cég bizalmi beszállítójává válik több hatósági és állami testületnek, köztük az osztrák és a német katonaság hegyivadász csapatainak.
•Létrehozzák a „Hanwag Futura” sorozatot, mely egy forradalmi megoldással (egyik oldalon a cipőfelsőrésszel egyesített nyelv) megakadályozza a cipőnyelv használat közbeni elfordulását, valamint csökkenti a sípcsontra ható nyomást.
Josef Wagner, a társaság közelmúltbéli tulajdonosa 70 éven keresztül nap, mint nap bejárt a gyárba, és még ma is gyakran megfordul ott. Wagner Úr tudása a cipőkészítésről vitathatatlanul egyedülálló. Az Ő korszakához fűződik számtalan magashegyi, trekking és túracipő-modell megalkotása, mely a XX. században lezajlott hegymászósport-fejlődés úttörőinek igényeit legendásan szolgálta. Egy hosszú és eredményes életszakasz után 2004-ben átadta az 1972-től tartó cégvezetést „utódjának”, a Főnix Csoportnak, aki a HANWAG további menedzsmentjét folytatja a jövőben. (Jelenleg a Főnix Csoport tagja a svéd Fjällräven, és a szintén svéd Primus is.) Ezt a döntést – a cég jövőjét szem előtt tartva – átgondoltan és felelősségteljesen hozta meg. Josef Wagner ezt követően tanácsadóként vesz részt az irányítói munkában.
Természetesen a termék minősége és az ügyfél boldogsága továbbra is elsődleges fontosságú maradt a cég számára. A nagy múltú cég ma is büszke arra, hogy a kezdeti korból származó ügyfelek egy részét mai napig meg tudta tartani. A HANWAG továbbra is vallja a "Haladás a hagyomány" filozófiáját, és reméli, hogy a jövőben is ötvözni tudja a hagyományos értékeket a korszerű fejlesztésekkel.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.